Четвер, 28.03.2024, 16:44 Вітаю Вас Гость

Меню сайту
Разделы новостей
Статті [2]
Наше опитування
Я б зіграв, але ...
Всего ответов: 241
Головна » 2014 » Листопад » 24 » Трохи про повітряні балони.
Трохи про повітряні балони.
12:03

Що ж таке балон для пейнтбола? Це, грубо кажучи, батарейка для вашого маркера. Поки в балоні є повітря, маркер стріляє. Існує поширений міф серед початківців пейнтболістів, що чим більше тиск в балоні, тим швидше буде вилітати кульку. Це не так. Балон складається з колби і регулятора, який зменшує вихідний тиск до необхідного. Регулятори бувають як з регульованим тиском, так і з фіксованим. Спочатку регулятори вироблялися з вихідним тиском в 800psi (так як саме таке вихідний тиск мають вуглекислотні балони). У 2002-2003 роках більшість виробників почали випускати балони з низьким вихідним тиском в 400 psi. Дані балони були орієнтовані на серію маркерів WDPAngel, для їх регулятора було потрібно знижений тиск. На сьогоднішній день, більшість маркерів (крім BobLong'ов, спеціально для них існує регулятор NinjaSLP) працюють на високому тиску (800 psi).

На сьогоднішній день існує безліч різних регуляторів для балонів, але принцип роботи, в основному, у них один і той же.

Як же працює регулятор? Говорячи простою мовою, регулятор є клапаном високого тиску, в якому є повітряна камера змінюваного розміру, яка використовується для перекриття потоку повітря. Перекривається потік за допомогою пружини, яка компенсує силу, з якою повітря впливає на клапан. Говорячи інакше, що чим сильніша стоїть пружина, тим вище вихідний тиск. За перекриття потоку повітря так само відповідає так зване сідло клапана, на зображенні воно зображено рожевим кольором в нижній частині поршня. Більшість проблем, таких як повільна перезарядка регулятора або скачки тиску, пов'язані саме з цією деталлю. Так само, регулятор може травити через прокладки, які знаходяться в нижній і верхній частині поршня (на зображенні вони не зображені, але чітко видно пази під них).

 

 

 

Так само, важливою частиною регулятора є заправний клапан. Ця частина не потребує постійного догляду, але іноді, коли повітря стравлюється безпосередньо з заправного клапана, доводиться його розбирати і міняти прокладки. Існує два основних типи клапанів - поршневий (piston type) і клапан з опорною поверхнею (seat type).

У заправних клапанах поршневого типу зазвичай використовуються прокладки 006/70, а в клапанах з опорною поверхнею прокладки 006/90, але в будь-якому правилі є винятки.

При установці клапана варто пам'ятати про те, щоб не закрутити клапан занадто щільно, інакше балон буде погано заправлятися або НЕ заправлятися зовсім. При установці заправного клапана назад, можна скористатися тефлоновою стрічкою для газових з'єднань, або зеленим Локтайт (Loctite ™). При використанні Локтайт перебирання клапана в майбутньому може бути ускладнене.

купить часы с пульсометром

І наостанок, трохи про колби. Колби бувають двох типів - алюмінієва або композитна. Алюмінієві колби розраховані на робочий тиск в 3000 psi. З композитними колбами все йде цікавіше. Крім більш високого робочого тиску (4500 Psi), ці колби володіють меншою вагою. Пов'язано це з тим, що композитна колба має кілька шарів. Внутрішній шар - це тонка металева або полімерна колба, а зовнішній - обмотка з карбону, проклеенная спеціальним складом.

Просмотров: 1492 | Додав: defaultNick | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять Коментарі могут только зарегистрированные Користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ПК"Армада" © 2024 Хостинг от uCoz